May 13, 2010

Great closure with performance of La Migra trio.Ла Mигра трио - закриване на con.tempo2


Ла Мигра трио
Стоян Роянов - Я-Я кларинет.саксофон.зурна
Страцимир Павлов- пиано
Валери Ценков - удaрни

Стоян Роянов Я-Я /1973 ,Пловдив/ на 10 години започва да учи кларинет в музикалното училище в Стара Загора. На 14 години свири с „Gabrovo Swing Dixie Band”; обявен е за най-младия участник-професионалист в Сакраменто, Калифорния /1990/.През 1992 е приет е със стипендия в Berklee College of Music, Бостън, Масачузетс,САЩ. В продължение на десет години Стоян Роянов работи като професионален музикант с различни формации в Бостън и Ню Йорк. Завръща се в България през 2004 г. Участва на първия, проведен в България конкурс „Евровизия” /2005/. Получава награда за дебют от Мело ТВ мания /2005/. Кариерата му се свързва с много български звезди - група „Ъпсурт”/албума „Quattro”,„Пияни” /, гост в албума на Кали „Шесто чувство” /„Катастрофа”/;в албумА на Мария Илиева „Идваш към мен” /„Думи”/.„Yes or No" /2008/ е първият албум на Я-Я,„Кире, Кире” е най-новият му клип.От 2009 живее във Варна и участва в проектите „Vibe Slaves” /заедно с певицата Надина Калоянова и DJ Петер Петерсон/; La Migra /заедно с Валери Ценков – барабани и Страцимир Павлов – клавир /.

Страцимир Павлов /1976, Варна/завършва Национално училище по изкуства „Добри Христов”, Варна /1995/с основен инструмент кларинет, паралелно завършва и класа по композиция и оркестрово дирижиране на маестро Милко Коларов. Негови произведения са изпълнявани от български солисти, както и от „Камерен оркестър” /диригент маестро Йордан Дафов/. Награждаван е от Съюза на българските композитори за „Най-талантлив млад автор”. От 1996 г. до 2008 г. живее и работи в САЩ. Там получава бакалавърска степен по пиано и композиция от UCA и магистърска степен по дирижиране. През този период е удостоен с множество награди от престижни американски конкурси. От 2002 г. е музикален директор и диригент на Оперния театър в Литъл Рок, Арканзас. Ръководи Университетската опера и е главен диригент на три църковни хора. Дирижирал е над 40 заглавия (опери, мюзикъли и шоу програми). Води летни академии за млади оперни певци. Концертирал е в Карнеги хол – Ню Йорк, Сиатъл – Вашингтон, Лос Анджелис – Калифорния и др. През 2007 г. съвместно с г-жа Анн Котард създава първото частно музикално училище в Литъл Рок за оперно и сценично майсторство. През същата година е и премиерата на последната му творба, която е композирал за американска публика.От 2008 г. се завръща в България. В момнета преподава в Национално училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна, композира, участва в различни музикални проекти.


Валери Ценков /1973, Варна/ завършва Национално училище по изкуства „Добри Христов” – Варна с ударни инструменти. През 1992 г. участва на джаз фестивала „Варненско лято”, където свири с австрийския тромбонист Кристиян Мутшпилд. Продължава образованието си в джаз академията в Грац,където се среща с Гери Чейфи и по негова покана,продължава обучението си в неговата частна школа в Бостън, САЩ.През 1995 г. Валери е приет с пълна стипендия в „Berklee College of Music”, Бостън, Масачузетс,САЩ,където взима четиригодишната програма за две години и половина и по време на следването си свири с много известни музиканти, като китаристите Мик Гудриг и Джон Аберкромби, тромбониста Хал Крук и други. През 1998 г. се завръща в България, където започва да свири с почти всички български звезди, като: Графа, Мария Илиева, Белослава, група ТЕ, група PIF и т.н.Създава своя група и в България – „Каффе” – заедно със своя съученик и приятел Венцеслав Марков /2000/.БГ радио му присъжда наградата „Барабанист на годината” /2003/.От 2008 се завръща във Варна,където участва и в два музикални проекта „La Migra” и „Full Moon”, занимава се с културен мениджмънт и промотиране.

No comments: