Nov 11, 2010

contempo3 = contempo.lab

contempo. lab - Третото издание на уикенда за съвременно изкуство ще се проведе във Варна на 19,20 и 21 ноември. Събитието се осъществява се по идея на варненската художничка Рая Георгиева /1978 -2009/. Организатор на събитието е фондация „Рая Георгиева” с партньорството на отдел "Изкуство" към Регионална Библиотека „П.Славейков”-Варна, сдружение за културен мениджмънт "Морско синьо", младежка неформална група "Аморфа", мюзик кафе Look, галерия „Буларт”, галерия "Архис", галерия "Юка" и Сталкер студио.
contempo 3 e тридневна лаборатория по артмениджмънт предназначена за млади художници до 35 години, но всички желаещи са добре дошли. Лекции, дискусии, творчески срещи и изложби ще насочат вниманието на артиста към тънкостите от кухнята на доброто презентиране. Поканени са артисти, дизайнери и журналисти, експерти в областта, които да разкрият тайни от занаята и да споделят опита си. Младият художник в чужбина, каталогът като добро снаряжение, портфолиото на артиста, медиите и подводните камъни за творческата биография, фестивалът и кандидатстването по проекти - висш пилотаж по етажите на кариерата и др са темите на семинарите. И още как се пише биография, която да се чете. Разкодиране на понятието artist statement. Галеристът- приятел или стъпки към успеха. сontempo.lab e тридневен семинар с практическа насоченост и конкретни рецепти за твореца как да представи себе си в условията на конкуренция и пренаситена пазарна среда. Лабораторията ще приключи с избор на два проекта на участници, които да бъдат реализирани на следващото издание на contempo през април 2011 г.

Лектори: Самуил Стоянов -художник, Димитър Трайчев -график дизайнер, Боряна Тодорова - журналист, Дора Дончева - галерист и куратор, Калоян Илиев- Кокимото - художник, Нено Белчев - художник и куратор ,Елица Матеева- театрален критик и културен активист и др.

Като практическо помагало в тридневното обучение ще бъдат представянето на каталога на художничката Рая Георгиева, проекта на Антония Колева "UNnatural" в галерия "Буларт", ъндърграунд лаб с участието на варненски и не само стрийтарт знакови фигури в галерия "Архис", изложбата на Петър Костадинов и Ангел Карагьозов в галерия "Юка", видео презентацията на художника Нено Белчев, литературен лаб с поета Васил Тоновски и писателката Елена Владова.

Участието в contempo.lab е безплатно. Местата са ограничени, затова моля потвърдете участието си най-късно до 17 ноември на еmail: contempo.weekend@gmail.com ; dorabulart@gmail.com или на тел.0887 244 882
Краен срок за записване - 17 ноември 2010.

програма на contempo.lab ще е on line на 16 ноември от 17 ч.

No comments: